Activiteiten en sporten


Het gebied rond Casa Montgrí leent zich uitstekend voor allerlei activiteiten en sporten.

Het strand

Het strand bij l’Estartit is mooi en breed. Ook bij hoog zomer kun je er prima een plaatsje vinden, terwijl je auto gratis geparkeerd op de grote parkeerplaats van aangestampt zand staat. Er zijn op het strand kajaks en trapbootjes met glijbaan te huur. Er vaart ook een bananenboot. Op het strand zijn gedurende het hoogseizoen verschillende strandtentjes. Neem je parasol mee en geniet.

IMG_7155

Strand bij l’Estartit

IMG_7094

Haven van l’Estartit

Het strand ligt aan een boulevard met verschillende restaurants.

Iets meer naar het zuiden dicht bij de monding van de rivier de Ter is een rustig strand. De monding van de Ter heet La Gola. Zie onderstaand plaatje voor een route (klik er op om het te vergroten).

Route La Gola

Route naar la Gola, monding van de Ter

IMG_8400

Monding van de Ter

IMG_8401

La Gola, monding van de Ter

Beide bovenstaande zandstranden lopen heel vlak af. Tot zo’n 100m uit de branding is het nog geen 2 m diep.

Daarnaast zijn er mooie baaitjes in het natuurgebied ten noorden van l’Estartit, zoals Cala Calella en bij Begur. Een erg leuk en mooi baaitje met een zandstrand vind je bij Begur: Cala Aiguablava. Je kunt daar ook heerlijk lunchen aan het strand.

Golf

Op de site “Golf in Costa Brava” vind je informatie of de diverse golf banen aan de Costa Brava. De dichtstbijzijnde is Empordà Golf. Net buiten Torroella de Montgri kun je ook Pitch en Putt spelen bij Pitch & Putt Gualta.

Empordà Golf

Empordà Golf

Wandelen

IMG_7734

Wandelen naar la Calella. Baaitje in het natuurpark de Montgri

Vanuit ons huis zijn verschillende bewegwijzerde wandelpaden te vinden. Je kunt ook langs de kust en over het strand heel mooi wandelen. Door de hele provincie ligt een net van bewegwijzerde wandelpaden. Wandelkaarten zijn te koop bij boekhandels of VVV.

Een mooi wandelpad loopt bij voorbeeld van Cap Sa Sal, Begur naar Sa Tuna. Je kunt bij Cap Sa Sal de auto goed parkeren en dan via het wandelpad over de rotsen langs de kust lopen. Na Sa Tuna, waar je op een terrasje even wat kunt eten of drinken, kun je het pad verder naar een schiereilandje volgen of via een ruiger pad verder de kust volgen.
Je kunt naar Cap Sa Sal rijden via de aangewezen weg vanuit Begur of via een mooi kronkelend weggetje met mooie uitzichten vanuit Platja de Pals.

IMG_4799

Schiereilandje bij Sa Tuna

IMG_4784-001

Pad naar de zee tussen Cap Sa Sal en Sa Tuna

Voor veel meer routes, kijk eens op http://es.wikiloc.com of de Nederlandse variant: http://nl.wikiloc.com

Fietsen, wielrennen, mountainbiken

In Girona, Torroella de Montgri en l’Escala zitten fietsverhuur bedrijven. De provincie Girona ligt bezaait met prachtige onverharde paden, waar een mountainbike of een gravel bike volledig tot zijn recht komt. Kijk ook eens op Ruta del Ter.

Je kunt ook een prima elektrische fiets met leuke GPS routes huren bij Ocitania, tegenover de Pitch and Put baan bij Torroella de Montgri op de weg richting Gualta.

Mountainbiken

Mountainbiken

IMG_8390

Fietsen aan de Costa Brava

Voor veel meer routes, kijk eens op Komoot of Wikiloc.

Segway

Een leuke Segway tour door de natuur in het dal van de Ter en de Daro kun je maken via Ocitania. Na even oefenen op de machines maak je een tocht over verharde en onverharde weggetjes zelfs de Puig de Vidar op.

Segway

Segway

Karten

Op de weg tussen Torroella de Montgri en Torre Vella ligt een kart baan: Go Karts l’ Estartit.

Go Karts

Go Karts

Duiksport, snorkelen en surfsport

De badplaats l’Estartit is bij uitstek een plek van duiken, snorkelen en surfen. Maar ook in ander dorpen zoals l’ Escala vind je volop gelegenheden voor het beoefenen van watersport.

Geocache

Bezoek de site Geocache.com voor een Geocache in de buurt van ons huis.

Geocache

Geocache bij Cala Pedrosa