Omgeving


Casa Montgrí ligt op het bergmassief Montgrí tussen het stadje Torroella de Montgrí en de kustplaats L’Estartit.

L’Estartit is een moderne gezellige kleinschalige badplaats met heerlijke restaurantjes zoals N’gruna, Port Blau, La Sal  en il Gelatone (pizzeria) aan de boulevard. In de zee liggen vlak bij  l’ Estartit de Illes Medes. Deze eilanden zijn befaamde duikplekken. Je kunt 2 filmpjes over L’Estartit bekijken op YouTube. Een van Spain-Holiday.com en een van VisitEstartit.

IMG_7092

L’Estartit

Torroella de Montgri is een echt Spaans stadje. Ook in de winter, voorjaar en herfst is het levendig en kun je genieten van de zon op het terras. Elke maandag is er markt in het centrum. Je kunt lekker van tapas genieten bij La Boheme op Placa Pere Rigau. Op YouTube staat een filmpje over Torroella de Montgrí.
Je kunt gratis parkeren op de grote parkeerplaats aan de Carretera de l’Estartit naast het busstation, vanuit ons huis bij het stoplicht links.

torroella

Markt in Pals

Op de berg bij Torroella de Montgri ligt een oud kasteel waar je vanuit het dorp (1 uur) of vanuit ons huis (1:20 uur) naar toe kunt wandelen.

IMG_5670

Castel de Montgri

IMG_5697

Uitzicht vanaf Castel de Montgri

Pals is een beroemd stadje met een middeleeuws centrum. Pals ligt op 13 km van ons huis.

Peratallada is een middeleeuws dorpje, waar het lijkt of de tijd heeft stil gestaan.

La Bisbal d’Empordà is een leuke stad met veel winkels met riet producten en keramiek, met op vrijdagochtend een leuke markt. In het Castell d’Emporda kun je heerlijk eten met uitzicht over het landschap van de comarca (regio) Baix Empordà.

In de omgeving liggen verscheidene schilderachtige dorpjes aan de kust, zoals Begur met een leuke markt op woensdagochtend, Llafranc of Tamariu.  In het binnenland ligt bij voorbeeld Monells met een schilderachtig plein met terrasje voor een café con leche of een lunch.

IMG_7116

Tamariu

Girona is de provinciehoofdstad van de gelijknamig provincie waarin alle bovenstaande plaatsen liggen. Girona is niet alleen de stad met de luchthaven waar Ryanair op vliegt, maar ook een prachtig stad met een rijke cultuur, waaronder een kathedraal,een Joodse wijk met nauwe straatjes en verschillende musea. In Girona kun je uitstekend winkelen. Voor veel mensen is Girona onverwacht mooi. Girona ligt op 38 km van ons huis. Zo’n 45 minuten rijden met de auto.

IMG_5804

Girona

Catedral de Santa Maria - Griona

Catedral de Santa Maria – Girona

Het meer van Banyoles ligt boven Girona op weg naar Olot. De route naar Olot, met name via de GI-524 is een mooie route door de uitlopers van de Pyreneeën. Rond het meer van Banyoles liggen mooie wandelroutes waar je meer over vindt in de foldermap, die in ons huis ligt. Rond het meer ligt een wandelroute van 8 km.

IMG_8041

Het meer van Banyoles

Olot is een fraaie provinciestad met een aantal leuke winkelstraten.

Als je vanuit Olot via de A26 terugrijdt kom je Besalú tegen. Dit is een prachtig middeleeuws stadje.

IMG_8067

Besalú

Barcelona, de grootste stad van Catalonië, ligt op 120 km van ons huis. Met de auto is dit ongeveer 1:30 uur rijden. Je kunt de auto vanaf 10:00 tot 22:00 gratis parkeren bij en onder het grote winkelcentrum la Maquinista aan de Carrer de Potosí. Je kunt de auto ook al vroeger bij het winkelcentrum kwijt op de omheinde parkeerplaats. Loop vervolgens over de brug over het spoor en ga de derde straat rechts in (Passeig de Torras i Bages) naar het metrostation Torras i Bages (lijn L1).

Er gaat ook een trein van Flaçà naar Barcelona. Deze trein doet er ongeveer 1:30 – 1:40 uur over.

barcelona_02_big

Barcelona

Meer lezen: Informatie over Costa Brava