Restaurants


Restaurants

Als je uit eten gaat, bedenk dat men in Spanje laat eet. ‘s Avonds eet men pas na 20:30. Je kunt net als de Spanjaard of Catalaan ook juist vanaf 13:00 tot 16:00 heerlijk ergens gaan lunchen. Om die tijd bieden veel restaurants gunstig geprijsde 3 gangen menu’s aan, vaak inclusief een glas wijn en water.

In Torroella de Montgri kun je lekker zitten op de verschillen terrassen zoals bij la Boheme op het pleintje Plaça Pere Rigau vlak bij het gemeentehuis. In een wijkje van Torroella de Montgrí waar je het totaal niet verwacht zit Camelot, waar je heerlijk tussen de middag kunt genieten van een 3 gangen menu. Prijs zomer 2021: € 17,-.

Camelot

In Torroella de Montgri is ook het restaurant / hotel Palau Lo Mirador. Vlak bij de kathedraal. In dit prachtige hotel bieden ze een gunstig geprijsd lunchmenu en een avondmenu van 3 of 4 gangen. Het is er heerlijk eten, binnen of in de tuin.

088738P

Tuin van Palau lo Mirador

Can Dolc is een van onze favoriete restaurants in het gehucht Sant Feliu de Boada, waar vooral de Catalanen zelf gaan eten.

Can Dolc

Can Dolc

In het dorpje Palau Sator zijn meerdere restaurantjes. Wij vinden de restaurants en Mas Pou en Can Saló heerlijk.

maspou

Restaurant Mas Pou

Het in 2020 geopende Mooma is een heerlijk restaurant op een appelgaard, waar je ook rondleidingen kunt krijgen en de producten van de appelgaard kunt kopen.

Mooma

Mooma

In onze eigen straat is ook een gezellig restaurant: Club Torre Vella.

Club Torre Vella

Club Torre Vella

Het is heerlijk pizza’s eten bij het Italiaanse restaurant Il Gelatone ook aan de boulevard in l’Estartit. Ook met dieetwensen kunnen ze goed overweg.

Castell d’Emporda is een kasteel van Nederlandse eigenaren bij Bisbal d’Emporda. Je kunt bij  restaurant Drac in het kasteel heerlijk lunchen of dineren.

056foto-robertaartsmay-201256

Castell d’ Emporda

In Girona zijn uiteraard genoeg plekken om heerlijk te eten of wat te drinken.